Hans Anneveldt

Hans Anneveldt

Aan de voet van de Vesuvius worden op een goede dag zes jongetjes te vondeling gelegd. Waar ze vandaan komen weet niemand - het enige dat de verwonderde Napolitanen wél weten is dat deze baby'tjes in perfecte harmonie samen huilen...

De Italianen bestaan sinds 2014 als gezelschap. We bieden voornamelijk onze mobiele act aan, waarbij we kleine, intieme momenten afwisselen met grote, collectieve momenten waarbij we de aandacht pakken en iedereen toezingen. Centraal staat altijd Italiaans repertoire, met nadruk op (Napolitaanse) volksliedjes en onvervalste meezingers: wie heeft er nou nog nooit gehoord van Marina, of O Sole Mio? Met onze muziek en theater brengen we Napoli een stukje dichterbij en laten we samen de mediterraanse zon schijnen.

We spelen in verschillende samenstellingen, maar altijd met minimaal 3 Italianen. Zo kunnen we garanderen dat we in elke situatie de muzikale en theatrale kwaliteit kunnen leveren die we zelf voor ogen hebben. We zingen driestemmig met gitaarbegeleiding.