Over ons

De Italianen worden gespeeld door zeven jonge mannen. Het gezelschap is ontstaan op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, aan de opleiding Docent Theater. In 2014 maakten we ons debuut op het Bevrijdingsfestival in Zwolle, en sindsdien hebben we al meer dan 180 verschillende evenementen mogen opvrolijken! Van grote gala’s tot intieme bruiloften en van meerdaagse theaterfestivals tot knusse museumzalen, we hebben op de meest uiteenlopende plekken opgetreden.


Waarom de Italianen?

Italië is het mooiste, beste land op aarde. De zonnige laars van Europa, waar het goede leven tot kunst is verheven. Het land van pasta, pizza en goede wijn, La Dolce Vita, schitterende kunst uit de Renaissance, de films van Fellini, de auto’s van Fiat, Alfa Romeo en Ferrari. En Italiaanse mannen zijn natuurlijk de perfecte minnaars. Hartstochtelijk romantisch spreken ze je toe in hun prachtige taal, elkaar aftroevend met de zoetste woorden. De typische Italiaan is vol bravoure, een charmante casanova, soms op het arrogante af. Maar tegelijkertijd heeft hij een heel klein hartje, en heeft La Mamma een grote plek in zijn leven.
En zo willen wij ook zijn. Galante, charismatische boefjes, speels en nonchalant, maar ondertussen tot in de puntjes verzorgd en zeer emotioneel. Romantisch, glad, maar altijd met een knipoog.
En als wij er zelf maar genoeg in geloven, gaat het publiek er vanzelf in mee.

Ci non è vero, è ben trovato!

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden

Afhankelijk van het evenement en de vraag stellen wij een offerte op, waarin we het aantal geboekte Italianen (minimaal 3), de speelduur en de gemaakte reiskosten opnemen.